Što se čitalo u 2017. godini? (21. prosinca 2017. godine)

Pred sami kraj godine, kad se već zbrajaju računi i vrijeme te priprema za iskušenja nadolazeće 2018. godine, donosim sažetak statistike čitanosti Konstrukcije stvarnosti.

Ove godine, tri najčitanija teksta prema broju posjeta (unique pageviews; izvor Google Analytics) bila su:

Zanimljivo, i ove godine kao i prošle, najčitaniji je tekst koji uopće nije aktualan, a napisan je na prvi dan proljeća davne 2014. godine. Neka su pitanja valjda uvijek aktualna, a ljudi se valjda oduvijek pitaju >> što je sreća pa i u doba Google-a.

Druga dva najčitanija teksta bave se hrvatskom znanstvenom politikom. >> Izvrsni ministar Barišić je već, ima tome podugo, bivši, a naslijedila ga je također izvrsna ministrica Divjak (a kako bi to i bilo drukčije kod nas...). O njenoj ulozi u sustavu znanosti i obrazovanja nisam još napisao opširniji tekst, možda bude "prilike" iduće godine. Nadam se ipak da neće, ali znam da se uzalud nadam. >> Lobi koji drma akademskom zajednicom, naravno i dalje drma, imaju i dalje svoje ljude na visokim pozicijama u ministarstvu znanosti i obrazovanja, agencijama i povjerenstvima. Sve po starom. Kod nas se zapravo ništa u znanosti nikad ne mijenja. Uvijek samo izvrsno !

Na slici ispod vidi se ukupni broj posjeta po danima. Gdje se maksimumi mogu identificirati s pojedinom stranicom, te su stranice i istaknute - kliknite na njih na slici da ih posjetite.

Izvrsni ministar Barišić Kako HrZZ raspolaže javnim sredstvima? Za našu djecu Na Pokljuki

Pored znanstveno-političkih tekstova, maksimum je postigao i jedan o prirodnim ljepotama, nakon povratka s ljetovanja u Sloveniji, >> na Pokljuki. Čitamo se i iduće godine, nadam se.

<< Fahrenheit 451, dio prvi Godina octenog vrenja >>

Zadnji put osvježeno: 21. prosinca 2017. godine