Naslovnice knjiga (27. svibnja 2010. godine)

Alternativna naslovnica Problema promatrača

Kako se izdavači odlučuju za naslovnice? Well ... nije mi to baš jasno. Ali činjenica je da je u ugovorima koje sam potpisivao uvijek stajalo da izdavač zadržava sva prava na formiranje naslovnice. To im je očigledno bitno jer postoji fama da naslovnica prodaje knjigu. Možda je to u svijetu površnosti čak i točno. Jedini je problem što knjige koje sam ja do sad napisao nisu namijenjene ljudima koji se zadrže samo na površini. Kako god bilo, slika koja otvara ovaj post (iznad) predstavlja prijedlog naslovnice koju sam dao izdavaču (Jesenski i Turk) za svoju knjigu "Problem promatrača". Ispod je naslovnica kako ju je realizirao izdavač.

Naslovnica Problema promatrača

Hah... Meni se to u početku nikako nije sviđalo, pogotovo s obzirom da sam osjetljiv na svoj autorski rad. Kasnije sam se naviknuo na to grafičko rješenje, a vi procijenite koje je bolje. No, zanimljivo je da je crvena boja očigledno in. Valjda to (kao) privlači pozornost. Značajna upotreba crvene boje i dodatnog vatrometa i "svjetlosnih efekata" može se vidjeti i na naslovnici koju su u Školskoj knjizi napravili za moju knjigu "Svemir kao slagalica" (ispod).

Naslovnica knjige Svemir kao slagalica

I ova naslovnica nastala je na osnovu mog prijedloga koji je prikazan na slici ispod. Ovdje sam uvjereniji da je moje rješenje bolje - fulleren je u ispravnoj perspekivi, a scena odiše nekakvom "misaonošću" a ne vatrometom koji se vidi u verziji izdavača. No... Vremena su burna između ostalog i zato jer ih takvima sami činimo.

Alternativna naslovnica knjige Svemir kao slagalica
<< Ministarstvo straha Bob Dylan u Zagrebu >>

Zadnji put osvježeno 27. svibnja 2010. godine