Biofizička radionica (15. prosinca 2011. godine)

poziram pored plakata

U utorak, 13. prosinca 2011. godine zavšila je šesta božićna biofizička radionica. Mali znanstveni skup održavao se u Varaždinu, a ja sam bio predsjednik organizacijskog odbora radionice. Sve znanstvene detalje možete pogledati na >> web stranicama konferencije. Stranice također uključuju i galeriju fotografija tako da možete naslutiti nešto i o atmosferi "oko i pored" same znanosti.

Pripreme za radionicu rezultirale su i s ponešto materijala za "Konstrukciju stvarnosti". Tako me na primjer na fotografiji iznad (fotografirao T. Vuletić) možete vidjeti kako stojim pored jednog od plakata pripremljenih za radionicu. Plakati su bili raspoređeni na nekoliko mjesta u varaždinskom hotelu "Turist", a moj cilj je bio da sudionici osjete da se zbilja nalaze na mjestu koje ih očekuje. Stoga je i tematika plakata bila "biofizičarska", kao što to slike ispod i pokazuju.

plakat paprat

Slika iznad pokazuje plakat s uzorkom paprati. Ovaj je model temeljen na L-sistemskoj formuli razrađen prije nekoliko godina i detaljno opisan u postu >> L svijet.

plakat Leonardova kosa

Slika iznad prikazuje plakat s "Leonardovom kosom", tj. "biljkom" izrađenom prema algoritmu opisanom u postu >> Leonardova kosa koji je iskorišten i za "spomenike" u mojoj rekonstrukciji Leonardovog hrama opisanoj u >> ovom postu.

plakat torusne latice

Slika iznad zove se "I see tori in flowers" (Vidim toruse u cvijeću). Uočite da su latice cvjetova dijelovi torusa. Slika je izrađena davno za potrebe mojih predavanja o stereoskopiji, a originalnu verziju možete vidjeti u mom članku >> Stereoskopska slika ili "Zašto imamo dva oka?".

A da završim ovaj pomalo umorni post, na slikama ispod prikazujem brze skice predavača koje sam načinio u ponedjeljak prijepodne. Ove skice su bitno slabije kvalitete od onih nastalih >> na ljetovanju ili >> objavljenih u prethodnom postu jednostavno zato jer se predavači stalno gibaju i teško je iskonstruirati njihovu "vizualnu suštinu". Negdje mi je to uspjelo više, a negdje manje. Ipak, ove skice moram objaviti jer sam se sudionicima radionice hvalio o svom umijeću skiciranja, pa tko previše priča ...

nadica
tilen
jure
zoran
ana
<< Dvije skice i pjesma Neuništivi dokazi moje ljubavi >>

Zadnji put osvježeno: 15. prosinca 2011. godine