Skice iz Toulousea (11. svibnja 2012. godine)

Rudi Podgornik, skica

>> Konferencija u Toulouseu je završila, ja sam se sretno vratio u krajeve koje poznajem, i o svemu tome bih mogao mnogo toga ispričati, ali ne znam koliko bi to bilo zanimljivo široj javnosti. Razmislit ću.

U međuvremenu donosim skice sudionika konferencije koje sam većinom načinio tijekom njihovih predavanja. Bio je to zahtjevan posao jer se predavači naravno gibaju, ali sam u nekim slučajevima prilično uspio. Možda je najuspjelija skica Rudija Podgornika (iznad) koju sam načinio za vrijeme jedne neformalne rasprave u konferencijskoj dvorani. Siguran sam da svatko tko poznaje Rudija može prepoznati njegov lik u toj skici.

Emmanuel, skica

Ostalim predavačima neću navoditi imena jer ne želim da se pronađu na mojim stranicama, s obzirom da ih nisam pitao za dopuštenje da objavim njihove portrete. Ako vas baš zanima tko su oni, potražite informaciju o tome na samim skicama.

Adrian, skica

Neke skice su načinjene iznimno brzo i uspjele su, na druge sam potrošio znatno više vremena dotjerujući detalje, i nisu uspjele. Bitno je pogoditi osnovnu geometriju glave i lica u ranoj fazi skice. Poslije je pogreške teško ispraviti.

Tomasz, skica

Mladić sa slike iznad sjedio je preko puta mene na konferencijskoj večeri. Umjesto da nakon glavnog jela izađem van i zapalim dvije-tri pljuge, izvadio sam notes iz svoje torbice i skicirao ga.

Na večeri smo razgovarali o:

Annand, skica

Za vrijeme večere, desno od mene sjedio je dobro raspoloženi znanstvenik, porijeklom Indijac, skiciran na slici iznad. Skicu sam napravio za vrijeme njegovog predavanja, a ne tijekom večere. S njim sam proveo zanimljivih i veselih sat-dva vozeći se metroom i šetajući po Toulouseu.

Roland, skica

Što reći o konferenciji? Ne znam. U svakom slučaju, s obzirom da dugo nisam bio nigdje daleko od Zagreba, za mene je to bila zanimljiva promjena.

Rene, skica
<< Poster za konferenciju u Toulouseu Uspavanka poslije svega >>

Zadnji put osvježeno: 11. svibnja 2012. godine