Poslije kataklizme, veljača 2009. godine

room, sea, chairs, pine tree

Ona hoda ispred njega s ruksakom na leđima. Koža joj je tamna i presijava se zlatnim nijansama kako se podnevna svjetlost odbija od nepredvidivog mreškanja morske površine. Put pored vode prekriven je sitnim kamenčićima i crvenom zemljom. Noge su mu prašnjave. Osjeća se snažno, osjeća se kao da je opet mlad. Nema drugih ljudi, čuju se samo cikade, pokoji valić koji snažnije udari u obalu i koraci. Hodaju i šute. Idu prema mjestu gdje su se jučer kupali. Tamo je lijepo. Komad ravne stijene okružen visokom i nepristupačnom kamenom obalom. To je njihovo mjesto. Ona će danas pročitati onu čudnu knjigu do kraja. On će samo ležati i gledati u more. Samo slušati. Ona se okreće. Smije se.

Znaš što mi je palo na pamet? Svi ti sintetski mirisi i znanstveni napreci u elektrostimulaciji mozga, a ništa od toga ne sliči... Ma nije ni blizu ovom mirisu bora? Osjetiš li? On njuši zrak. Zbilja, osjeti se zdrav i oštar miris bora. Odakle to dolazi? Imaš pravo. Prekrasno je. Pitam se gdje je izvor tog mirisa. (iz romana u nastajanju)

book, coffee, pen, problem promatrača

Ja sam samo tražila njega. Nisam mislila da bi to moglo dovesti do svega ovoga, do definiranja nove vrste, do planiranja odlaska. Ja sam samo htjela popiti još jednu kavu s njim. Ništa pametno... (iz romana u nastajanju)

book, coffee, smoke, pen, table
room, dark, spotlight

Svejedno, smetala ga je pomisao na još jednu gensku terapiju i nuspojave zbog virusnih vektora. Zadnja je bila prije samo dvije godine. Valjda to tako ide. Sve češće i češće, sve gore i gore dok jednom sam ne odlučiš završiti priču. Najbolje na jednom od onih mjesta s projekcijom sretnih pamćenja i ekstatičnim drogama. Zvuči dobro. Pitao se što bi od njegovog sjećanja ušlo u uži izbor za projekciju. Nije se mogao ničega sjetiti. Možda dana kad ga je otac naučio plivati. Da. To nije bilo loše. (iz romana u nastajanju)

>> Erik Satie.

<< Debeli suncokret Klauster >>

Zadnji put osvježeno: 7. rujna 2015.