Kako sam gradio da Vincijev hram (08. travanj 2011. godine)

Klikni play u prozoru gore za početak streama s YouTube-a. Radi se o prilogu Hrvatske-radiotelevizije o mojoj rekonstrukciji da Vincijevog hrama. Prilog je objavljen u emisiji "Trenutak spoznaje", a novinarka, Jozefina Stipančević javila mi se kad je u najavi Otvorenog dana Instituta za fiziku vidjela moje predavanje Kako sam gradio da Vincijev hram. Nakon što je u petak, 25. ožujka 2011. godine poslušala moje predavanje, odlučila je o njemu snimiti i prilog i tako je nastao i materijal za ovaj post. Prilog je nažalost nužno kratak, moje predavanje sadržavalo je mnogo više priče o hramu i svim detaljima njegove konstrukcije, a posebno o tome zašto Leonarda možemo smatrati znanstvenikom. Iz priloga se to ne vidi jednostavno zato jer je najduže predviđeno trajanje priloga u emisiji samo 6 minuta. No, svejedno mislim da je sve skupa ispalo prilično dobro. Uvjerite se i sami.

Za potrebe predavanja izradio sam još neke slike hrama, a planiram i izradu kratkog video zapisa na engleskom. Možda ću o tome reći nešto više uskoro. Na slikama ispod vide se probrani slajdovi iz mog predavanja.

lune, leonardo da vinci, doors, temple

Gornja slika pokazuje kako sam ukrasio vrata hrama, dizajnima sličnim onima koje je Leonardo proizvodio dok je pokušavao "popločati krug".

hair, leonardo da vinci, temple

A evo ponovo i Leonardove kose. Mala slikica pokazuje Leonardovu skicu hrama i poziciju gdje je Leonardova kosa postavljena (na mjesto gdje je Leonardo predvidio skulpture).

icosahedron, leonardo da vinci, temple

Slika iznad pokazuje samo središte hrama gledano iz ulaznog "hodnika". Vidi se ikozaedar koji levitira iznad postolja.

icosahedron, leonardo da vinci, temple

Poliedri se nalaze i u sedam prostorija koje graniče s centralnim prostorom, a jedan od njih prikazan je na slici iznad.

Za sve one koji prvi put čitaju o mojoj rekonstrukciji hrama i to ih dodatno zanima preporučujem da započnu daljne informiranje o projektu >> s OVIM postom.

<< Za milijun godina Naš rat svakdašnji >>

Zadnji put osvježeno 08. travnja 2011. godine