Skice iz TV debate (26. prosinca 2014. godine)

Kampanja za predsjedničke izbore završava večeras, a u nedjelju se bira. Što bi se o svemu tome moglo reći? Ne mnogo pametnog, čini mi se. U stvari, ja ta "sučeljavanja" više nisam ni gledao. Postala su predvidljiva.

Zato sam se za ovo večeras, na Hrvatskoj radio televiziji, posebno pripremio. Olovka, tuš, vodene boje. Nisam baš ništa čuo od svega što su kandidati govorili, a osjećam da sam vrijeme uz njih proveo konačno kvalitetno !

Cilj mi je bio da skiciram svih četvero, ali na pola emisije odustao sam od skice Ive Josipovića. Nije išlo. Ostale tri sam koliko-toliko pogodio, možda najbolje Kolindu Grabar Kitarović (ispod). Čini mi se da sam ulovio taj njen karakterističan "viseći" pogled, lagano začuđen, pomalo melankoličan.

Kolinda Grabar Kitarović

Milan Kujundžić (ispod). Oštro lice koje se zaoštrava u bradi, a dodatnu mu oštrinu daju obrve koje se ne spuštaju. Zanimljiva boja kose.

Milan Kujundžić

Ivan Vilibor Sinčić ima lice znatno mekše od moje skice (ispod), ali se sličnost ipak vidi. Snažna, zaobljena i produžena brada.

Ivan Vilibor Sinčić

NADOPUNA: (4.1.2015.) U drugom krugu izbora, za vrijeme RTL debate, uspio sam skicirati i Ivu Josipovića (ispod). Tehnika je ovaj put nešto drukčija jer nisam koristio tuš.

Ivo Josipović
<< Guercino u Zagrebu Loši lijekovi >>

Zadnji put osvježeno: 4. siječnja 2014. godine