Žena koju sam izgubio u potresu, 5. studenog 2013. godine

portret žene, tuš

Nada je za pronalaskom preživjelih mjesec dana nakon potresa i tsunamija u Japanu potpuno splasnula, ali nakon što je na pragu svoje razrušene kuće pronađen živ i zdrav 75-godišnjak spasioci su dobili novi poticaj.

Novinari Associated Pressa su svega dvadesetak kilometara od nuklearne elektrane Fukushima pronašli izgladnjelog starca Kunia Shigu, a prvo što ih je pitao jest imaju li hrane te da će im platiti ako imaju! Naravno, nije trebao ništa platiti, novinari su ga nahranili i dobili nevjerojatnu priču.

- Prvi ste ljudi s kojima razgovaram od tsunamija. Od tada gledam samo leševe svinja i ruševine, a vijesti slušam na svom starom radiju na baterije. Znao sam da je evakuacija, ali star sam, nisam mogao nikamo otići, a nisam se imao kako ni kome javiti da dođu po mene. Ne znam ni gdje mi je supruga, bila je tu negdje, ali nisam je više pronašao. - govorio je starac nakon tragedije, ali uz prizvuk koji nije odavao strah, očaj ili išta što bi zapravo bilo normalno u takvoj situaciji .

Zanimljivo je da njegova kuća nije razrušena u katastrofi, ali su sve stvari unutra razbacane zbog podrhtavanja tla. Također, i on sam je netaknut, zdravstveno mu je stanje dobro, samo je smršavio jer nije imao mnogo hrane. Čudo?

Vanja Deželić, Jutarnji list, 9. travnja 2011. godine

<< Felicija U Simulaciji >>

Zadnji put osvježeno: 5. studenog 2013. godine.