E-knjige A. Šibera, 3. travnja 2022. godine

Za one koji su blog upratili nedavno, donosim ovdje linkove na besplatne e-knjige koje sam objavio i koje su neka vrsta izbora objava na ovom blogu. E-knjige su u PDF formatu zbog toga što sadrže ilustracije u prilično visokoj rezoluciji (akvarele i fotografije).

Prva e-knjiga, Skice dvorišta je sažetak prvih deset godina bloga. U njoj ima svačega, od putopisa i poezije, preko akvarela do stripa. Evo linka: >> SKICE DVORIŠTA.

Druga e-knjiga, Godina kuge sadrži uglavnom pjesme nastale u prvoj godini "kuge", a tu su i akvareli cvijeća, mačaka (zapravo mačke) i ljudi. Evo linka: >> GODINA KUGE.

Treća e-knjiga, Livadski eseji nastala je prošle godine, nakon mog povratka iz bolnice u lipnju kad sam pomislio da je ostalo još stvari koje nisam spakirao i da s tim ne treba odugovlačiti (možda napišem pokoju riječ o bolnici i bolesti u knjizi koju upravo pripremam - vidi ispod). Radi se o kraćim i dužim esejima o temama koje su bile aktualne kad sam o njima pisao, no ono što je odabrano u knjizi uglavnom nadilazi modu i hrvatski kontekst. Knjiga je ilustrirana mojim računalno generiranim ilustracijama (raytracing) i kratkim pratećim tekstovima koji ih objašnjavaju. Evo linka: >> LIVADSKI ESEJI.

Upravo radim i na idućoj e-knjizi, Glasnici istrebljenja, koja bi trebala biti gotova prije ljetnih praznika. Ovaj put donosim tek njenu naslovnicu (ispod).

Zadnji put osvježeno: 3. travnja 2022. godine.