Kapljice pelinkovca 7 (14. rujna 2022. godine)

Tipičan pripadnik neke vjeroispovijesti misli da je samim time moralniji od drugih, što je gigantski moralni pad.

Kad pomislite da je sve u državi trulo, uvijek se sjetite riječi kardinala Bozanića, da Božja providnost vodi povijest naroda.

Katolici su bolji od nas ostalih. Oni žive u predbračnoj čistoći i svjedoče Živog Boga.

Jutros, na nesreću, opet upalih radio, i to prvi program Hrvatskog radija. Na njemu tip koji priča kako se u nekakvom, navodno teškom trenutku svog života molio Bogu i pitao ga što može učiniti za Njega (za Boga), na što mu je Bog odgovorio, a ovaj je to osjetio cijelim svojim bićem, da napiše knjigu.

Ako vam se knjiga slučajno ne dopada, svakako napišite žalbu Bogu.

Znaš ono kad ti kažu "slušaj struku", a struka katoliban do katolibana.

U udžbeniku vjeronauka za osnovne škole, autori sukobljavaju mišljenja uvaženih znanstvenika o nastanku svemira. Jedan od njih je CERNovac, član Opusa Dei, a drugi je CERNovac, nekadašnji istaknuti pjevač u crkvenom zboru, poznat i po izvođenju ustaških evergreena.

Današnji Večernjakov biser donosi priču tipične hrvatske ateistkinje kojoj je jako drago što je dijete upisala na vjeronauk.

Kad počnu govoriti o fiziologiji, imunitetu, genetici virusa, mutacijama, onkologiji, matematičkoj epidemiologiji, dinamici fluida, energetici, meteorologiji i klimatskim promjenama, pomisliš da su najobični dudeki iz Žnidaršiča, sve dok ne kažu “Bogu hvala!”. Onda skužiš da su vjeroučitelji.

Novi izborni predmet "Kritičko mišljenje" trebali bi predavati nastavnici društveno-humanističke skupine predmeta. Tu se uklapa vjeronauk, ali ne i fizika.

Moj mentalni pad je dosegnuo takve dubine da ne samo da mi je religija smiješna nego ni prirodne zakone više ne shvaćam ozbiljno.

Ako vas Katolička crkva zlostavlja, napustite je, šta pametujete.

Mrljaju desetljećima potpuno isto, nazivaju to "ciklusima" i sanjaju o Akademiji!

Uvijek me obraduje tankoćutna narav hrvatskih poeta, pisaca i kulturnih pregalaca kojima je duša puna svakojakih divota, a koji odmah začepe čim se pojavi nešto o čemu bi se trebalo reći pokoju konkretnu, pogotovo ako će im pokvariti izglede da se nađu na kakvom festivalu koji se broji u tablici za subvencije.

Vrli akademici skupili su komadiće štukatura iz HAZU-ove Pristerove palače koji su otpali nakon potresa i lijepo su ih označili flomasterom: “POTRES, 22. 3. 2020.”.

Naši akademici znaju što hrvatski narod voli i uopće ne sumnjam da će tržište za te komadiće gipsa prožete duhom hrvatske kulture i inteligencije biti veliko. Mnogi će naši domoljubni građani htjeti imati takvo nešto u svom domu, što će i njihove živote povezati s tisućljetnim kulturnim i civilizacijskim stremljenjima hrvatskog naroda na bedemima kršćanske Europe. Isto tako su početkom devedesetih pohrlili da kupe konzervirani čisti hrvatski zrak s Tuđmanovog brega.

Veliki je grijeh biti zajedljiv u zemlji u kojoj je toliko dobrote i kvalitete.

Kad pomislite da živite u državi lopova, popova, ulizica i poltrona, poduzetnika robovlasnika, lažnih doktora i uglednih kriminalaca, uvijek se sjetite i budite sretni da vas u toj državi zastupaju predstavnici VAŠEG naroda.

Ako vam je neobično što netko mlađi od 40 godina ima 100 milijuna kuna imetka, to je zato što ste zavidni i nesposobni.

Ali, kad nešto volite, onda vam ništa, ako imate novac, nije skupo.

- Enver Moralić, hrvatski tajkun

Ljubav je uvijek najvažnija.

Novinari Indexa pitaju kandidate za gradonačelnika / gradonačelnicu Splita navijaju li za Dinamo KADA IGRA S INOZEMNIM KLUBOVIMA.

Novinari Indexa, naime, kao i svi pošteni Splićani, znaju da je potpuno nemoguće zamisliti gradonačelnika Splita koji navija za Dinamo KADA IGRA S INOZEMNIM KLUBOVIMA, a da je prava hereza zamisliti gradonačelnika Splita koji navija za Dinamo KADA IGRA S DOMAĆIM KLUBOVIMA. Jednako je nemoguće zamisliti gradonačelnika Splita kojemu se jebe za Dinamo podjednako kao i za Hajduk, bilo da igraju s inozemnim ili domaćim klubovima.

Narušavanje ustavnih prava navijača koji samo žele mlatiti ljude i razvaljivati javno dobro prešlo je svaku mjeru!

Oduševljeno tražimo život na drugim planetima, a na svom sve živo ubijamo.

<< Zabilješka o fizici kuhanja Zabilješke o raku 1 >>

Zadnji put osvježeno 14. rujna 2022. godine