Hrvatski tipovi (20. svibnja 2019. godine)

Tip izađe na izbore i zaokruži HDZ iz radoznalosti.

Tip istetovira križ na zapešću i onda ga svima nabija na nos. Kaže (doslovno): "Koliko antiKršćana u Hrvatskoj postoji, nemogu vijerovati, sramotno".

Tip tvrdi da je Europejac, demokrat i katolik, a zapravo je najobičniji poltron. To mu je političko opredjeljenje.

Tip za sebe tvrdi da je ateist, da ne vjeruje ni u kakve budalaštine te da pouzdano zna da su ovo i ovako jedini svijet i jedina ekonomija koji uopće mogu postojati. Izrabljivačima uz takve religija fakat više nije ni potrebna.

Tip vikne "Otkaze! Svima otkaze!", a raja uzvraća "Tako je! Otkaze! Svima otkaze! Uraaaa!".

Tip proizvodi i masno prodaje smeće koje šteti i ljudima i planetu i tvrdi da su svi oni koji propituju takvu rabotu jebene niškoristi parazitske lijenčine ufurane u "istočnjačku filozofiju".

Tip u Večernjaku opisuje ideal države u kojoj želi živjeti: ideš po cesti, piješ jogurt, svima koji prolaze bez ikakve potrebe i razloga vičeš da si Hrvat i urlaš slobodno "Za dom spremni!".

Kaže tip "Pitam te kao intelektualac intelektualca".

Pa to je fakat priglupo.

Tip obilazi kao mačka oko vruće kaše. Kaže "vjerski fundamentalizam je ideologija", kaže "konzervativizam koji promovira Crkva je ideologija", jedino nikako da kaže da su katoličanstvo i kršćanstvo ideologije.

Tip koji lajka Marxovu interpretaciju rada i kapitala, a i ministra Pavića u kockastom dresu na stadionu u Rusiji. Ne šalim se.

Nad svojom fotkom u društvu političara - muljatora i podrepaša tip napiše da se osjeća "ponosno". A nije performans.

Kaže tip meni da se zajednica žene i muškarca zove BRAK, a da se zajednica žene i žene ili muškarca i muškarca NE ZOVE BRAK. Kaže, "To ti je nešto posve drugo, nema veze s vezom. Stavili mi u Ustav, da ne bi bilo kakve zabune." A onda mi kaže da se namjeran prekid života čovjeka zove UBOJSTVO, a da se namjeran prekid života embrija zove TAKOĐER UBOJSTVO. Kaže, "To ti je posve isto. Stavit ćemo i to u Ustav, da ne bi bilo kakve zabune oko toga." Tip ima neobičan kategorijalni aparat.

Tip istovremeno tvrdi i da su Srbi lijenčine šiljatih glava i da nije fašist.

Kaže tip da je u socijalizmu bilo grozno jer je morao čekati u redu za kavu na točkice. Također tvrdi da je danas neizmjerno bolje te da obitelji u kojoj majka blagajnica izdržava dvoje školske djece i nezaposlenog muža ne postoje.

Tip koji tvrdi da je lako po fejsu kenjkati umjesto stvarnog angažmana, otišao je da se angažira na dočeku nogometaša. Uživa u zajedništvu.

Tip se poziva na "znanstvene činjenice" samo da podupre katoličku dogmu. A new kind of science.

Tip obuče skupo odijelo, zakofrče obrvama, složi paćeničku facu Sv. Ante i trpa 65 milijuna eura u džep. Za sad. Spasitelj.

Tip želi da šljakeri znaju i pomalo programirati tako da ih može iznajmljivati za veće pare. Vizionar.

Izvjesni urbani šovinist, koji za sebe tvrdi da je Agramer od pamtivijeka, reče mi jednom kako nemre on to meni objasniti ako ja to ne razumijem, da je to ipak stvar kućnog odgoja. Kinderstube, kaj ne? Razme se. Moguće je da misli da sam ja odrastao u šumi s medvjedima. Tip uvijek ističe svoj navodni antifašizam. Tko bi ga znao što on pod tim misli ...

Kaže tip da vjeronauk nije UVEDEN '91, nego VRAĆEN nakon što su ga "komunisti" izbacili. Slijedi nam dakle vraćanje šibe i klečanja na kukuruzu.

Tipu je "ideološki zaslijepljen" svatko tko ne šljivi crkvene dogme. Kaže da su takvi ekstremni anarho-ljevičari.

Hieronymus Bosch, Iskušenje sv. Antuna, detalj

<< To su Vam sve sveučilišni profesori Kapljice pelinkovca 4 >>

Zadnji put osvježeno: 20. svibnja 2019. godine